Nyomtatás
Értékelés:
(3 szavazat)
 
kozmetikumok

Ez történik a testeddel, amikor váltasz kozmetikumot!

Ez az új tanulmány az UC Berkeley, School of Public Health kutatócsoport által elkészült „Hermosa Study” projekt részeként mutatkozik be. A legfontosabb kérdés, amit felvetettek a forrásban is megjelölt cikkben, hogy mi történik velünk, amennyiben mellőzük a mérgező vegyszerekkel tarkított személyes higiéniai termékeket. A Hermosa Study alapján bizonyítást nyert az a tény, hogy amint felfüggesztjük a különféle kozmetikumok, samponok és egyéb tisztálkodási szerek rendszeres használatát, rövid idő eltelte után is jelentős mértékű csökkenés mérhető a hormonrendszerünket károsító vegyi anyagok szintjében a szervezetünkben.

A kisélet elvégzéséhez 100 latin származású tinédzser lányt kértek fel, hogy használjon olyan válogatott higiéniai termékeket, amelyek általános vegyi anyagoktól mentesek, beleértve a ftalátokat, parabéneket, triklozánokat és oxybenzonenokat. Hiszen ugye köztudott, hogy ezek a vegyi anyagok rendszeresen előfordulnak a hagyományos testápoló termékekben, mint például a kozmetikumokban, szappanokban, fényvédőkben, samponokban, kondicionálókban és egyéb hajápolási termékekben. Illetve az előbb említett káros összetevőkről sokkal korábban igazolták azt is, hogy közvetlenül befolyásolják a szervezet endokrin rendszer működését is.

 

Most hiteles igazolást is nyert, amit már amúgy is egyre többen tudnak

Alig három nap elteltével, ahogy a lányok csak csökkentett vegyi anyag tartalmú termékeket használtak, a tőlük kapott vizelet minta alapján jelentős csökkenés volt kimutatható a szervezetükben előforduló vegyi anyagok szintjében. A metil- és propil-parabének (amelyekkel általánosan tartósítják a kozmetikumokat) szintje 44-45 %-kal csökkent. A dietil-ftalát (DEP) - gyakran használják parfümökben - metabolit 27 %-kal csökkent. Végül pedig a triklozán és benzofenon-3 is külön- külön 36 százalékkal esett. Illetve a tanulmány szerzői is meg voltak lepődve, amiért két kisebb közönséges parabének elenyészően nőtt a szintje, viszont ezt annak tudták be, vélhetően más jellegű szennyezés okozhatta vagy esetleg helyettesítő összetevő gyanánt nem volt feltüntetve a termék címkén.

Az egyik fiatal kutató hölgy szerint „Az egyik legfontosabb cél tudatosítani a résztvevőkben, hogy a mindennap használt termékek tele vannak vegyi anyagokkal és ezek felismerése segíthet a tudatos döntéshozásban „mit is használjunk” ezután! Hiszen látva a vegyi anyagok szintjének visszaesését akár már három nap után, ez ugye igen egyszerű lépéssel volt elérhető, mint például kevesebb vegyszert tartalmazó terméket válasszunk.” mondta ezt Maritza Cárdenas.

A kísérlet eredményéből is látszik, hogy a testünket ért mérgezések nagy része a kozmetikumainkból származik. A korábban lefordított videónkban is elhangzik, hogy a kutatók már régóta tudják, a legtöbb betegség forrása a káros anyagokat tartalmazó személyes higiéniai termékek, amik hosszan mérgezik a szervezetet.

A jó hír, hogy tudsz ellene tenni, csak rajtad múlik!

Nos, ha biztosra szeretnél menni, akkor mindig ellenőrizd a termékek címkéjét a vásárlás előtt. A legtöbb személyes higiéniai termék tartalmazza az összetevők listáját, de persze több esetben az ellenkezője is igaz lehet. A másik módszer, hogy próbálj törekedni a minél jobb összetevőkből összeállított kozmetikumok vásárlására, de vigyázz, mert sokszor a címkékre feltüntetett szavak részben fedik csak a valóságot (pl. natúr, gyógynövényes).

Viszont ha nem szeretnél csalódni többet és kedvet kaptál valami igazán jóhoz, ami több éves fejlesztés és tesztelés eredménye, kizárólag természetes illetve bio alapanyagokat tartalmaz és sok embernek bizonyított már, akkor nálunk megtalálod.

Forrás:
http://www.collective-evolution.com/2016/04/06/what-happens-to-your-skin-when-you-switch-to-cosmetics-with-less-chemicals/
http://cerch.org/research-programs/hermosastudy/

 
Vigyázz magadra, élj egészségesen!
Megjelent: 845 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 18., hétfő 22:14
Nagy Edit

2011 óta keresi a leghatékonyabb megoldásokat a különféle bőrproblémákra. Testvérével sikerük ékes bizonyítéka a Ma’oma’o megalapítása lett. Tiszta szívvel, odaadással készíti és fejleszti a termékeit, és örömmel merül el a natúrkozmetikumok világában. Eredeti szakmája marketing menedzser és közgazdász, ami biztosítja számára a gazdasági élet alaposabb áttekinthetőségét. Szívesen áll a rendelkezésedre, mint ahogyan eddig is sok ember számíthatott a segítségére.

Kapcsolódó elemek